Studeni 14, 2013 3299

Četiri Vodičke braniteljske udruge odlaze zajedno na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Od mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja, Vodički branitelji svake godine idu na obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a ove godine su se objedinili i idu po prvi put zajedno sve braniteljske udruge: Udruga Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, HVIDRA i Udruga Hrvatski domobran.

U Vukovar 17.11.2013. u 11:30 sati putuje oko pedesetak branitelja. Na putu do Vukovara zaustaviti će se u Slavonskom Brodu gdje će i prespavati, te će ujutro nastaviti dalje do Vukovara gdje u deset sati kreće "Kolona sjećanja", a nakon toga u popodnevnim satima vraćaju se nazad u Vodice.

Za realizaciju ovog putovanja Udruge zahvaljuju gradonačelnici Branki Juričev Martinčev i Gradu Vodicama na financijskoj potpori, a zahvala ide i Gradskim poduzećima "Gradski parking" i "Leć" te TZ Vodice.

Na Dan sjećanja na žrtve Vukovara 18.11. obilježava se i 22. obljetnica stradavanja stanovnika Škabrnje, na kojoj će sudjelovati i Vodički branitelji te tako odati počast stradalim žrtvama Škabrnje.

Prikupljanje potpisa za referendum da se Vukovar proglasi Gradom posebnog pieteta

Na području Grada Vodica u nedjelju 17. studenoga 2013. godine započet će prikupljanje potpisa da se Vukovar proglasi gradom posebnog pieteta.

Riječ je o široj akciji prikupljanja potpisa za raspisivanje Referenduma o ovom pitanju, koja u nedjelju, u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, započinje u cijeloj Hrvatskoj i trajat će dva tjedna.

Predstavnici svih četiriju braniteljskih udruga grada Vodica odlučili su podržati inicijativu i organizirati će svake subote i nedjelje počevši od 17.11. do 01.12. prikupljanje potpisa i to na dvije lokacije u Gradu Vodicama: Trg Hrvatskih mučenika i Trg Franje Tuđmana te na Srimi, Gaćelezima i u Čistoj Velikoj.

Naslovna fotografija: čelni ljudi braniteljskih udruga grada Vodica

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg