Prosinac 14, 2013 3914

Caritas župe Vodice na blagdan sv. Lucije upriličio i organizirao primanje i darivanje obitelji

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

susret3plus
Caritas župe Vodice
, na blagdan sv. Lucije djevice i mučenice, 13. 12. u Pastoralnom centru po šesti puta, upriličio je i organizirao primanje za „obitelji 3+" (obitelji u kojima se u ovoj godini rodilo treće i četvrto dijete) te ih prigodno darovao jednokratnim novčanim prilogom.


„Akciju 3+" je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

I ovogodišnji susret protekao je u radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji.

Sve obitelji i sudionike susreta na početku je pozdravio Župnik, koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti. Na kraju im je simbolično darovao „Kalendar za mlade obitelji" koji je izdao Hrvatski populacijski pokret.

Voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila je sve obitelji, čestitala im, te u ime Caritasa svakoj obitelji darovala je novčani prilog.

Raduje nas što je u ovoj godini, u sklopu akcije „obitelji 3+" obuhvaćeno 10 obitelji. Tri obitelji s četvrtim, i sedam obitelji s trećim rođenim djetetom.

Vijest prenesena sa stranica župe Vodice - www.zupa-vodice.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg