Prosinac 19, 2013 3196

Foto: Započeo tečaj znakovnog jezika

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Često je knjižnica puno više od „mjesta na kojem se posuđuju knjige" – u njoj se razgovara, razmjenjuju iskustva, stječe navika čitanja i pretraživanja. Tako je i sa našom Gradskom knjižnicom koja od kada je preseljenja u nove, moderne prostorije omogućuje raznovrsna događanja, pa svatko u njoj može naći nešto za sebe prema vlastitim interesima.

Ni djeca nisu zaboravljena te se za njih svake srijede organizira u popodnevnim satima "Pričaonica" u kojima se djeci zajedno s njihovim roditeljima čitaju i prepričavaju priče.

Novi projekt Gradske knjižnice Vodice u suradnji sa Udrugom gluhih i nagluhih osoba Grada Vodica je "Tečaj znakovnog jezika" koji je započeo jučer.
Tečaj je osmišljen kao vježbanje komunikacijskih vještina koje pomažu i gluhim i čujućim osobama.

Tijekom prvog dana tečaja polaznici su se upoznali s osnovnim pravilima komunikacije s gluhim i nagluhim osobama. Svi sudionici su pokazali iznimno zanimanje za učenjem znakovnog jezika koji će im u svakodnevnom životu i poslu pomoći prevladati jezične barijere s gluhim i nagluhim osobama.

Tečaju su, osim članova Udruge, prisustvovale odgajateljice Dječjeg vrtića Tamaris, predstavnica Centra za socijalnu inkluziju Šibenik, član Javne vatrogasne postrojbe Grada Vodica, žitelji Vodica i Šibenika te djelatnice Knjižnice.
Tečaj je vodila tumač znakovnoga jezika Davorka Cerovac, a tečaj je za sve sudionike besplatan, pa svi zainteresirani mogu se još priključiti.

Poslanje Gradske knjižnice Vodice jest da pridonosi nepristranoj obaviještenosti građana, obrazovanju i bogaćenju života svakog pojedinca i zajednice u cjelini. Naša ustanova uvijek ima sluha za potrebe onih kojima je pomoć potrebna. Zajedno sa svima Vama želimo pomoći Udruzi gluhih i nagluhih osoba u ravnopravnom uključivanju i sudjelovanju u život šire društvene zajednice, senzibiliziranje lokalne zajednice u cilju podizanja kvalitete života. - poručuju iz Gradske Knjižnice Vodice

{datsopic:5098}{datsopic:5096}{datsopic:5094}{datsopic:5093}{datsopic:5092}{datsopic:5091}{datsopic:5089}{datsopic:5095}

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg