×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Studeni 24, 2015 3869

Andrea Vodanović: Nema panike, nema drame, poštujemo pravila i ne bojimo se

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Deset dana nakon što je izvršen teroristički napad u Parizu, stanje je još uvijek napeto, belgijske vlasti su za Bruxelles podigle sigurnost na najvišu, dakle četvrtu razinu i one će vrijediti do daljnjeg.

U europskoj prijestolnici Bruxelles prošli tjedan bila je i naša sugrađanka Andrea Vodanović, asistentica u uredu eurozastupnice Ivane Maletić. Kontaktirali smo je putem društvene mreže Facebook te je upitali kakvo je stanje u Belgiji, evo što nam je rekla:

Za vikend je situacija bila ozbiljna, zatvoren je metro, otkazane utakmice, koncerti, pijaca, sva javna okupljanja. Vojska i policija raspoređene po gradu. Na snazi je najvisi stupanj opasnosti i donesena je odluka da će biti na snazi cijeli tjedan. U nedjelju je provedena velika akcija u kojoj
je uhićeno 16 osoba koje se povezuje s terorizmom.

Mi se trudimo prilagoditi novonastaloj situaciji, da nam nove sigurnosne mjere ne remete dnevne rasporede. Ovaj smo tjedan u Strasbourgu koji je isto pod pojačanim nadzorom, pooštrene su mjere ulaska u institucije.

Mi nastavljamo živjeti i raditi u novim okolnostima. Nema panike, nema drame, poštujemo pravila i ne bojimo se -kazala je na kraju Andrea Vodanović, te poslala veliki pozdrav Vodicama .