×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 934
Prosinac 10, 2015 3941 Ilustracija

Svi građani su mogli vidjeti prijedloge grba i utjecati na to da bude drugačiji ako su tako mislili

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Novoizabrani grb i zastava Grada Vodica naišao je na kritiku upućenu od strane vodičkog župnika Don Franje Glasnovića. U svom pismu zamjera što na grbu nema kršćanskih simbola. Povodom ovog pisma kontaktirali smo Gradonačelnicu grada Vodica Branku Juričev Martinčev i evo što nam je rekla:

- Prije pet godina smo raspisali Javni poziv za predlaganje idejnog likovnog i grafičkog rješenja grba i zastave Grada Vodica. Svi koji su bili zainteresirani mogli su poslati svoj prijedlog. Za izradu grba i zastave trebalo je zadovoljiti neke uvjete odnosno trebaju sadržavati povijesne, gospodarske i kulturne značajke Grada Vodica - kazala nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Nakon toga sastalo se povjerenstvo i odabrana su tri rada koja su ušla u uži izbor. Bila je i mogućnost glasovanja preko internetskih stranica grada i mogli su se dati komentari, međutim nigdje nije bio komentar vezan zašto među simbolima nije križ  - nastavlja Gradonačelnica te ističe kako smo se svi emotivno vezali za ovaj postojeći grb, ali iz razloga što heraldika ne poznaje toliko znakovlja moralo se i s bojom i znakovljem sve minimalizirati.

Svi gradovi koje je župnik Vodica spomenio u pismu već kroz povijest imaju na grbu svog zaštitnika, nažalost grad Vodice nije imao nikada svoj grb sa zaštitnicom sv. Jelinom pa tako se nije ni krenulo u izradu s naglaskom na to.

Sve što je vezano za izbor grba i zastave bilo je javno i zbog toga mogu izraziti jedno veliko žaljenje jer dugo se radi na ovom grbu i svi građani su mogli vidjeti te prijedloge i utjecati da budu drugačiji ako su tako mislili. - zaključila je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 10 Prosinac 2015 18:22
djelomob1.jpg