Ožujak 11, 2014 3100

Ulje OPG-a Buntić iz Vodica osvojilo treće mjesto na sajmu maslinova ulja u istarskoj Krasici

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na 17. međunarodnom natjecanju 'Oleum olivarum', jednom od najstarijih sajmova maslinova ulja u Hrvatsko pristiglo je rekordnih 176 uzoraka maslinovog ulja a nakon obavljenih analiza u prehrambeno-biotehnološkom laboratoriju Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču, kojeg vodi Marina Lukić, na završnici ovogodišnje maslinarske manifestacije održanoj u dvorani ZT Karasica dodijeljeno je 96 zlatnih, 44 srebrnih i 22 brončana odličja te 9 diploma za extra kvalitetu maslinovog ulja.


Ulje OPG-a Buntić iz Vodica za 60-postotnu oblicu "pojačanu" drugim sortama i prerađenu u uljari Laća Commerce u Skradinu osvojio je treće mjesto, što je za sada najbolji rezultat maslinovog ulja iz ŠKŽ na natjecanjima van Dalmacije.

OPG Silov Josip iz naše županije osvojili su također zlatnu medalju za kvalitetu i zazeli visoko 35 mjesto u Krasici.

buntic

Velika mi je čast osvojiti treću nagradu na Manifestaciji u Krasici.

Što se našeg ulja tiče mogu reći da sam ponosan kao šampion svijeta, u ovakvoj konkurenciji najboljih istarskih, slovenskih i dalmatinskih ulja osvojiti treće mjesto veliki je podstrijek za budući rad mojoj obitelji i znak da smo na pravom putu.

Dalmatinska ulja a posebice ulja iz naše županije a sada mogu reći i iz grada Vodica, mogu biti u samom svjetskom vrhu i iskreno se nadam da ćemo u budućim godinama imati prigodu pročitati ime/imena maslinara iz naše županije koji će taj vrh osvojiti. Veliki doprinos u cijeloj priči ima cijela obitelj kao i svi dragi prijatelji koji su doprinijeli na bilo koji način, a sada koristim prigodu da im se svima zahvalim. – kazao je Damir Buntić iz OPG-a Buntić - Vodice

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg