×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 969
Siječanj 14, 2016 3791 Vinko Đotlo

Sretna nam 24. obljetnica Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Bio je to povijesni hrvatski Dan, poslije kojeg nije više išta bilo isto kao prije. Dan od kojeg, i sa kojim, je Zapadna Europa, a zatim i drugi dio svijeta, počeo priznavati svoje grijehe prošlosti prema Hrvatskoj, među kojima je, uz grijeh prema Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, i onaj kada su na Bleiburgu izdali i predali hrvatski narod u ralje najzločinačkije ideologije u povjesti čovječanstva, komunizmu.

Naime, tog povijesnog 19. prosinca 1991. godine Island je svijetu obznanio, a Hrvatskoj kazao, priznajemo vas. Slijede ga isti Dan i Njemačka, ali to javno ne obznanjuje, i ćeka 15. siječanj 1992. godine kada sa ostalim, tadašnjim članicama Europske Zajednice svijetu kažu, a Hrvatskoj poručuju da su je Međunarodno priznali.

Domovinska Hrvatska kao i ona Iseljena u velikom su slavlju, i u suzama, koje nisu bile prestale da teku od herojskog pada svehrvatskog grada Vukovara. Još su se toga Dana, kao i danas, u ušima mnogi Hrvata u domovini i svijetu čule četničko srpske pjesme u razrušenom gradu „brate Slobo šalji nam salate, bit će mesa klat ćemo Hrvate".

U Iseljenoj Hrvatskoj, koju je prvi hrvatski predsjednik doktor Franjo Tuđman kroz pomirbu vratio doma u domovinu, taj Dan, gotovo, niti jedan hrvatski sin i kćer, nisu radili. Svi su uzeli slobodno i ostali doma uz elektroničke medije da na vrijeme ćuju riječi „Hrvatska je priznata", a time budu dio povijesti toga Dana, Europskog priznanja Republike Hrvatske.

Danas 24 godine poslije hrvatski narod, ma gdje bio i živio, s velikom radošću obilježava taj povijesni 15. siječanj. Ne sjetiti se tog Dana, i suzne slike prvog hrvatskog predsjednika, Franje Tuđmana kako drhtećim rukama otvara njemački dopis priznanja Republike Hrvatske, znači da ne priznajemo ono što je svijet sam priznao, a hrvatski branitelji obranili, samostalnu i neovisnu, demokratsku i europsku, Hrvatsku.

No, prvi koji su priznali hrvatsku samostalnost i neovisnost, darovali joj demokraciju i usmjerili u Europu, su njeni branitelji. Tek nakon tog samopriznanja krenulo je i međunarodno. Stoga je i danas, i sutra, i uvijek, potrebno da svaki Hrvat i Hrvatica, svaki građanin Hrvatske, potvrđuje i brani svojim domobranskim domoljubljem, samostalnost i neovisnost Lijepe Naše. Sano takvo priznanje, svakog pojedinca, može jamčiti opstojnost Hrvatske, daleko sigurnije od svih Međunarodnih priznanja koja je doživjela, i kojima je priznata.

Stoga se Odbor Hrvatskog Domobrana, Ogranak Vodice i sjetio tog Dana, koji je i naša sadašnjost i naša budućnost, te dostojanstveno obilježio 24. Obljetnicu Međunarodnog priznanja Lijepe Naše.Domobransko domoljubna je dužnost spomeniranje tog Dana, i ne dati da ga protivnici protjeruju i otimaju hravtskom narodu, i da se kite nezaslužnim i lažnim etiketama domoljublja, kakvima ih uče stranci. I to samo u predizborno vrijeme ih uče domoljublju, što znači da im je taj Dan, kao i svi drugi povijesni dani moderne i slobodne, demokratske i europske, natovske i neovisne Hrvatske, samo sredstvo dolaska na vlast, ali ne i služenje narodu i Hrvatskoj.

Taj povijesni Dan ostaje za povijest, i bit će povijest, onoliko dugo koliko ga budemo dostojanstveno, domobransko domoljubno obilježavali, ljubomorno ćuvali od zaborava, i cijenili ga visokom cijenom koju zaslužuje, kojom je u Tuđmanovoj pomirbi skupo plaćen, i kojom je budućnost Hrvatske zadužio.

Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim građanima Republike Hrvatske, Hrvatski Domobran Ogranak Vodice želi sretnu 24. obljetnicu Međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, i neka bude okićen hrvatskim trobojnicama u svim gradovima i na svim domovima i kućama diljem Lijepe Naše i svijeta.

Hrvatski Domobran Ogranak Vodice
Tajnik Vinko Đotlo

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 14 Siječanj 2016 23:59
djelomob1.jpg