Ožujak 11, 2016 3955 Ilustracija / Šibenski autobusni kolodvor

Još jedan udar na džepove roditelja: Država smanjuje subvencije za prijevoz učenika sa 75% na 50%

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske iznenađeno je dijelom novog prijedloga proračuna u kojem je plan da se subvencije za prijevoz učenika smanje sa 75% na 50%.

- Iako je NVURH dio resornog ministarstva, ne možemo se složiti s odlukom da se ta ista prava smanjuju ili ukidaju. Stoga, ustrajat ćemo i kroz razgovor s ministrom da subvencije kao takve ostanu jer je to naša dužnost kao najvećeg predstavničkog tijela učenika u Republici Hrvatskoj u koje smo izabrani da bismo zastupali prava učenika - priopćilo je Nacionalno vijeće učenika.

NVURH smatra da će smanjenje subvencija zasigurno osjetiti roditelji, s obzirom na male plaće, ukoliko tu razliku ponovno ne nadoknadi lokalna samouprava te apeliraju na vladajuće da još jednom razmisle o tom potezu.

A ukoliko se usvoji prijedlog proračuna i subvencije budu smanjenje sa 75% na 50% hoće li Grad Vodice pokriti razliku upitali smo gradonačelnicu Vodica Branku Juričev Martinčev

- Ukoliko dođe do toga razmislit ćemo o toj mogućnosti. Međutim, moram naglasiti da Grad Vodice do sada sufinancira međugradski autobusni prijevoz onim srednjoškolcima koji zadovoljavaju propisane kriterije, a radi se o učenicima iz višebrojnih obitelji i slabijeg imovinskog stanja.
U slučaju smanjenja državnog subvencioniranja na 50% zasigurno ću predložiti Gradskom vijeću da pokrije razliku od 25 % za tu kategoriju, odnosno za učenike iz višebrojnih obitelji i slabijeg imovinskog stanja – kazala nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Ožujak 2016 14:27
djelomob1.jpg