Lipanj 13, 2016 3872

Okončana peticija

ŠRK Mali porat zahvaljuje svim građanima: Hvala Vam na 1350 potpisa potpore

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

ŠRK Mali porat zahvaljuje svim građanima koji su prošlu subotu i nedjelju svojim potpisima dali podršku nastojanjima za izdvajanje dvije rive/gata iz koncesije dane ACI-ju te vraćanje istih Vodičanima.

Naime, na inzistiranje svojih članova i velikog broja ostalih građana, ŠRK Mali porat Vodice u suradnji sa građanima grada Vodica, pokrenuo je akciju prikupljanja potpisa za peticiju kojom će se od lokalne uprave, županije ŠK i nadležnih ministarstava Republike Hrvatske, tražiti izuzeče dvije rive, točnije tzv. gat "D" i tzv. gat "H", koje većinom koristi domicilno stanovništvo, iz koncesije na pomorsko dobro koja je dodijeljena Adriatic Croatia International clubu (ACI) iz Opatije.

 

Građani su peticiju mogli potpisati na vodičkoj tržnicu u subotu (11.06.) i nedjelju (12.06). Prikupljeno je preko 1350 potpisa nezadovoljnih građana koje će sutra (u utorak) biti predani na protokol Grada Vodica uz pisani zahtjev za izdvajanje navedene dvije rive/gata

Da podsjetimo, kako se navodi u objašnjenju peticije, ACI nikad nije održao svoje obečanje (pisano, pečatirano i potpisano) kojim se obvezao stanovništvu Vodica - Klubu ronilačkih aktivnosti Greben Vodice, osigurati 20 m2 prostora u okviru poslovne zgrade nautičkog centra u Vodicama te nije ispoštovao svoju obveze gradnje vezova za domicilno stanovništvo koju je preuzeo potpisivanjem koncesije na pomorsko dobro.

- Ucjene previsokim cijenama vezova za domicilno stanovništvo u ACI marini te visoke cijene dizanja-spuštanja plovila za domicilno stanovništvo u ACI marini i sada već svima jasnom situacijom glede privatizacije i moguće buduče vlasničke strukture u ACI-u, dodatni su razlozi zbog kojih tražimo izuzimanje dvije rive iz koncesije – navodi se u objašnjenju građanske peticije.

djelomob1.jpg