Rujan 11, 2016 5759

U Vodicama najviše glasova HDZ-u, slijedi Narodna koalicija te MOST!

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Prema neslužbenim rezultatima, u IX. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8 mandata, SDP 4, a MOST 2. Od oko 9400 upisanih birača u Vodicama, na izbore je izašlo njih 4809, što je oko 200tinjak manje nego na prethodnim. Svoj glas HDZ-u povjerilo je 2384 Vodičana, SDP-u 1108, MOST-u 581, NL Stipe Petrine 303, Živom zidu 249, Milanu Bandiću 52, Pametnima 48, a ostatak HSPAS-u, HSP-u, SRP-u, Blokiranima, A-HSP-u te BDSH-u.

Kod HDZ-a, najveći broj preferencijalnih glasova pripao je vodičkoj gradonačelnici, nositeljici liste u ovoj izbornoj jedinici, Branki Juričev Martinčev, njih 1438. Miro Kovač dobio je 170 glasova, Hrvoje Zekanović 73, a Željko Burić 66.

- Atmosfera u stožeru je odlična. Pričekati ćemo službene rezultate, ali gledajući brojke s kojima trenutno raspolažemo veoma smo zadovoljni. Mnogo je mandata na granici, pa se nadamo da rezultat može biti i još bolji. Imamo ih 8, bilo a bi 'zgodno' da odemo i na 9-og. – komentirala je Branka Juričev Martinčev iz zagrebačkog stožera.

14348644_10153991055327877_840814008_n_1.jpg

Komentirala je i odnos mandata HDZ – SDP:

- HDZ je na ove izbore izašao samostalno, za razliku od prethodnih kad je bilo 7 stranaka u koaliciji. S druge strane, SDP je izašao s još širom koalicijom, a dobio manje mandata. Čekamo sad samo službene rezultate.
Ovom prilikom zahvalila bih se svima koji su izašli na birališta, a posebno onima koji su svoj glas dali Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

SDP-ovci su su očekivali 5 mandata u našoj izbornoj jedinici.


- Po ovim rezultatima u Vodicama, odnos je sličan kao prethodnim izborima. Naravno, to nije rezultat koji smo priželjkivali. Ipak, nadam se da će službeni rezultati pokazati da smo uspjeli. Zahvaljujem se svima koji su dali glas Narodnoj koaliciji te meni osobno. Nadam se da ćemo ipak uspjeti sastaviti Vladu te krenuti u boljitak cijele Hrvatske. Vrijeme je da u tom smjeru krenemo. – kazala nam je Marija Alfirev, 9. kandidatkinja na listi Narodne koalicije.

image2.JPG

I MOST-ovci su zadovoljni! Ivica Ledenko situaciju prati u stožeru stranke u Zagrebu. Imaju dva mandata, dok se on nalazi 3. na listi! Ima li mjesta nadi da će još jedan kandidat iz Vodica u Sabor?

- Teško da ćemo osvojiti taj treći, no sretni smo i ako utvrdimo ova dva. I to bi bio uspjeh. Samim zadržavanjem dva mandata, ovo je velika stvar – unatoč tome što u odnosu na prošlu godinu na našoj listi nije Stipe Petrina. Iako, i dalje ima poklonika u Vodicama. Njegovih 300, naših oko 600, to su tih prošlogodišnjih 900 glasova. Pokazalo se da je on upao u Sabor zahvaljujući Mostu, a ne obrnuto. Sad se sve vidi. – kazao nam je Ivica Ledenko.

image1_1.JPG

djelomob1.jpg