Listopad 01, 2016 5862

Gradonačelnica o prosvjedu Ivana Klarina

Ovakvim načinom stvara se nepotreban antagonizam i mržnja između Vodica i Tisnog

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Najavljeni prosvjed načelnika općine Tisno gospodina Ivana Klarina i stanovnika otoka Murtera zbog ukidanja hitne medicinske pomoći u Tisnom održan je danas blokadom Jadranske magistrale na Kapeli. Nakon toga prosvjednici su došli u Vodice gdje su ispred vodičke gradske uprave postavili transparent "Sram Vas bilo" i zapalili svijeće.

 

U izjavi za portal Infovodice, gospodin Klarin izjavio je da ne želi sufinancirati liječnika kako bi dobili T-1 timove isključivo zbog toga što je gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev otoku Murteru s oko 5000 stalnih stanovnika i ljeti preko 40000 stanovnika oduzela hitnu pomoć.

- Timove T1 prebacila je iz Tisnog u Vodice, a timove T2 vratila u Tisno, što je sramotna politička brutalnost koju do sada nitko nije napravio. Danas je 500 ljudi u prosvjedu. Ovo je drugi prosvjed, a bit će ih još, sve dok dok nam Grad Vodice ne vrati Zavod za hitnu medicinu koji smo imali od 2011. godine

IMG_6543.JPG

U izjavi za medije gradonačelnica Vodica, Branka Juričev Martinčev naglasila je kako Tisno ne ostaje bez hitne pomoći

IMG_6558.JPG 

- Sramotno je da jedan općinski načelnik i saborski zastupnik manipulira na ovakav način svojim mještanima. Tisno će imati tijekom cijele godine hitnu medicinsku pomoć. Grad Vodice da bi sebi osigurao T-1 tim svih 12 mjeseci, izdvojio je u proračunu 500 tisuća kuna. Ako to gospodin Klarin, odnosno općina Tisno žele, oni mogu to na isti način, sufinaciranjem liječnika kako bi dobili T-1 tim i to s manjim iznosom nego što izdvajaju Vodice. - kazala je gradonačelnica Vodica još jednom naglašavajući kako Vodice nikad nikom nisu ništa ukrale, pa ni hitnu.

IMG_6555.JPG 

- Ovakvim načinom i prosvjedima stvara se antagonizam i mržnja između Vodica i Tisnog – zaključila je Branka Juričev Martinčev

Pogledajte video prilog i fotogaleriju

Poslijednja izmjena dana Subota, 01 Listopad 2016 21:59
djelomob1.jpg