07 Lis 2016
  2989

Održan sastanak u Gradskoj upravi

Cijene vezova za domicilno stanovništvo u ACI marini neće se mijenjati: Kreće se s novim investicijama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Listopad 2016 20:18

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak predstavnika Grada Vodica na čelu s gradonačelnicom Brankom Juričev Marinčev, predstavnika ACI-a na čelu s direktorom ACI-a Kristijanom Pavićem, predstavnika Županijske lučke uprave, predstavnika županije i pomoćnice Ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jadranke Fržop.

 

Tema razgovora su bili cijene komunalnih vezova za domicilno stanovništvo u ACI Marini Vodice te investicije u ACI Marini i u pomorskom dobru

Generalni direktor ACI-a, Kristijan Pavić naglasio je da cijene komunalnih vezova za domicilno stanovništvo neće se mijenjati dok je on vršitelj dužnosti generalnog direktora. Nažalost, zbog tržišnih principa na kojima funkcionira i ACI, tri vlasnika koja svoja plovila imaju registrirana za privredne svrhe neće moći imati nisku cijenu kao ostali vlasnici plovila. Prijedlog je da svoje vezove zamjene s vlasnicima nekomercijalnih brodica koji svoja plovila imaju smještena u Malom portu.

Vezano za investicije u ACI Marini i u pomorskom dobru na sastanku je razgovarano o tome da bi cijeli akvatorij od stare škole do Malih vruja (lučica Stražara) trebalo gledati kao jednu cjelinu kako bi se usuglasile želje ACI-a, Lučke uprave i Grada Vodica za potrebe komunalnih vezova. U tome bi svatko trebao odraditi svoj dio posla.

a1.jpg

Direktor ACI-a Kristijan Pavić istaknuo je kako je ACI voljan krenuti s investicijama pri čemu bi ACI dobio dodatne vezove, a sadašnji komunalni vezovi u ACI Marini vodice ostali bi na upravljanje Lučkoj upravi odnosno građanima Vodica.

ACI u Vodicama ima koncesiju do 2030 godine, a kako ishodovanje potrebne dokumentacije za ovu investiciju koju Vodice zaslužuju treba minimalno tri godine, mišljenja sam da će uprava ACI-a tražiti da se koncesija produži na više godina, jer ovako velika investicija neće biti isplativa kroz 10 godina – rekao je na sastanku Direktor ACI-a Kristijan Pavić

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže
  Information
  Podijeli
  Information

  Broj turista raste iz dana: Pogledajte kako danas izgledaju vodičke plaže

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close