Prosinac 01, 2016 3632

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: Ove godine naglasak je na spolnom i reproduktivnom zdravlju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Posljednjih 28 godina u svijetu i u Hrvatskoj obilježava se brojnim aktivnostima i događanjima 1. Prosinca, Svjetski dan AIDS-a.

 

U Hrvatskoj , prema podacima HZJZ, od 1985.g. do kraja 2015.g. zabilježeno je ukupno 1 321 slučaj HIV infekcije. Od toga je 458 oboljelih od AIDS-a. U tom istom razdoblju od posljedica AIDS-a umrla je 201 osoba. Posljednjih se godina prosječno godišnje u Hrvatskoj bilježi 90 novo dijagnosticiranih slučajeva infekcija HIV-om.

Ove godine HZJZ i HUHIV u partnerstvu su napravili prvu u Hrvatskoj, inovativnu platformu i mobilnu aplikaciju „Spolno zdravlje". Ovaj moderan pristup mladima na pregledan i zanimljiv način pruža korisne informacije o spolnom i reproduktivnom zdravlju, uključujući procjenu rizičnih ponašanja, savjete za odgovorno spolno ponašanje i preporuke za zaštitu zdravlja, testiranje i liječenje, sukladno važećim znanstvenim i stručnim spoznajama. Mobilnu aplikaciju „Spolno zdravlje" preuzmite na GooglePlay i App Store-u ili posjetite www.spolnozdravlje.hr .

djelomob1.jpg