Prosinac 12, 2016 4804

Problem ilegalnih odlagališta glomaznog otpada

Ne zagađujte okoliš i ne izlažite se riziku od kažnjavanja rješavajući se glomaznog otpada kad postoje službe koje će za Vas to odraditi

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Na poljskim putevima oko Vodica sve se češće mogu vidjeti neugledni prizori ilegalnih odlagališta otpada, kojima tamo nikako nije mjesto.

Postojanje ilegalnih odlagališta, osim što ukazuje na nedovoljno razvijenu ekološku svijest ljudi, predstavlja i opasnost od zagađenja okoliša, a Grad Vodice godišnje potroši 100.000,00 kuna proračunskih sredstava za saniranje takvih odlagališta.

Iz Gradske uprave Grada Vodica mole građane da im pomognu stati na kraj ovom problemu.

„Iako smo na desetak problematičnih lokacija postavili video nadzor s ciljem otkrivanja identiteta i kažnjavanja nesavjesnih građana, čini se da to nije dovoljno, jer svako malo nailazimo na nova ilegalna odlagališta. Ovim putem apeliramo na građane da nam pomognu riješiti ovaj problem. Svatko tko uoči fizičku ili pravnu osobu da na nedozvoljenom mjestu odlaže glomazni otpad, građevinski materijal i slično, neka slobodno i anonimno to prijavi našoj Komunalnoj službi na broj telefona 022/ 444-909, ili komunalnom redaru na broj 099 218 10 60. Mi ćemo intervenirati, pronaći i kazniti počinitelje jer se na saniranje ilegalnih odlagališta troši veliki novac svih građana Grada Vodica koji se može puno bolje iskoristiti", kazao nam je komunalni redar Blagodar Španja.

20161209_111936.jpg

Inače, uslugu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada za sve građane s područja Grada Vodica i Općine Tribunj, koji uredno podmiruju svoje obveze, dva puta godišnje besplatno obavlja tvrtka Leć d.o.o. Dovoljno ih je nazvati i dogovoriti termin. Po stvari koje ne trebate u Vaše dvorište će doći kamion, odvesti ih i zbrinuti na odgovarajući način.

Također, ako imate hrpu raznog glomaznog, građevinskog ili bio otpada - obrt Bumba može brzo i efikasno riješiti taj problem. Vaš otpad možete sami prevesti do njihovog skladišta ili prijevoz ugovorite s njima. Ukoliko vaš otpad sadrži korisne sirovine npr. željezo, obojeni metali, elektronički otpad, otpadna vozila, akumulatore iste će otkupiti.

Nema smisla ulagati trud, zagađivati okoliš i izlagati se riziku od kažnjavanja kako bi se riješili starog kauča, kad postoje službe koje će za Vas to odraditi. 

20161209_112059.jpg

20161209_112210.jpg

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 13 Prosinac 2016 09:50
djelomob1.jpg