Ožujak 02, 2017 4372

Branka Juričev Martinčev o novom zakonu kojim se regulira pobačaj

HDZ je za zaštitu života i zdravlja žene, treba jačati na preventivnim mjerama, a pobačaj treba biti izuzetak

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon što je Ustavni sud donio odluku o zakonu kojim se regulira pobačaj, a Saboru naložio da u roku od dvije godine izradi novi zakon, HDZ-ova Branka Juričev Martinčev novinarima je pojasnila u kojem smjeru će ići taj zakon – vijest prenosimo s Tportala

'HDZ je za zaštitu života i zdravlja žene. Stoga smo mi protiv zakonske zabrane pobačaja. U roku od dvije godine vlada će poslati u saborsku proceduru novi zakon o pobačaju koji mora biti osuvremenjen. Treba jačati na preventivnim mjerama, na savjetovalištima i kako je rekao predsjednik Ustavnog suda, pobačaj treba biti izuzetak', poručila je Branka Juričev Martinčev.

Znači li to da neće biti zabrane u novom zakonu, upitali su novinari. 'Ne, pod posebnim uvjetima bit će moguć pobačaj. Imamo uvjete pod kojim će biti moguć', poručila je HDZ-ova zastupnica.

Posebni uvjeti bili bi ako je dijete rezultat kriminalne radnje, ako je ugroženo zdravlje žene ili djeteta. 'Vidjet ćemo što će zakon donijeti', kazala je Juričev Martinčev.

Neće biti slobodnog izbora, upitali su novinari. 'Bit će moguće na zahjtev majke ali pod posebnim uvjetima', nastavila je HDZ-ova zastupnica, dodavši da je uvjerena da će u zakonu biti napisano da 'majka ima pravo birati, ali samo ako su ispunjeni posebni uvjeti.'

Cijelu vijest pročitajte na Tportalu, a ispod pogledajte video

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 02 Ožujak 2017 17:05
djelomob1.jpg