Ožujak 22, 2017 6587

Nastavlja se Etno radionica

Polaznice iz Vodica, Srime i Čiste Velike kroz dva mjeseca intenzivnog rada naučit će krojiti, šivati i ukrašavati mušku narodu nošnju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon završenog prvog semestra Etno radionice izrade povijesne i tradicijske nošnje na kojoj su polaznice naučile osnove izrade ženske narodne nošnje, prošlog tjedna radionica je nastavljena novim semestrom posvećenim izradi muške narodne nošnje.

 

U suradnji sa stručnjacima nastavni plan i program Etno radionice napravilo je Učilište Izvor znanja. Uz pomoć Pučkog otvorenog učilišta Vodice radionice se održavaju svakog utorka i četvrtka u trajanju od tri školska sata, a trajat će do konca svibnja.

I dok su prošli semestar pohađale tri, novi je upisalo čak devet polaznica iz Vodica, Srime i Čiste Velike koje će kroz dva mjeseca intenzivnog rada naučiti krojiti, šivati i ukrašavati mušku narodu nošnju.

IMG_0604.JPG 

Praktični dio nastave kao i do sada vodi majstorica Nelica Knežević dok će teorijski dio o narodnim nošnjama održati etnologinja Muzeja grada Šibenika Marija Krnčević Rak.

Važnost čuvanja etnografske baštine i prenošenje znanja izrade tradicijske odjeće prepoznao je i Grad Vodice koji će sufinancirati školarine polaznica s 2200 kuna po osobi, a nošnja koja će biti izrađena tijekom nastave ostat će Gradu Vodicama na korištenje za posebne prigode. Sve polaznice na kraju tečaja dobit će od učilišta Izvor znanja uvjerenje o završenom tečaju.

IMG_0611.JPG

Grad Vodice/Infovodice

Posjetili smo polaznike i voditeljicu Etno radionice te snimili razgovor s njima. Pogledajte video prilog

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 Ožujak 2017 12:51
djelomob1.jpg