Svibanj 30, 2017 4530

Radovi plaži Vruje u punom jeku

Primjer gradske plaže koja će živjeti punih 24 sata na dan tokom ljeta

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)

Radovi na gradskoj plaži Vruje u punom su jeku, a prve kupače će dočekati polovinom lipnja. Projekt vrijedan devet milijuna kuna financira se iz proračuna Grada Vodica, a s bespovratnih milijun kuna sufinancira ga Ministarstvo turizma iz programa razvoja javne turističke infrastrukture. S ovom plažom Vodice dobiva oko 1.5 km novog plažnog prostora i mogla bi primiti cca 1000 kupača, obuhvaća prostor od Malih Vruja, ispred turističkog kompleksa Ville Matilde, do objekta Jedriličarskog kluba Tijat. Nakon ljeta slijedi dovršavanje plaže, popločavanje i dodatno uređivanje.

 

Plaža je tako koncipirana da zatvorena laguna i bazen stvaraju temperaturu vode veću i do 10 stupnjeva od okolne čime se omogućava produženje kupališne sezone prije i nakon pune turističke sezone. Osim dnevnih tipično plažnih sadržaja, pri uređenju se mislilo i na život obalnog prostora u večernjim satima pa su Male Vruje zamišljene kao plaža polivalentnog karaktera budući da prostor noću može poslužiti kao pozornica ili galerija i nuditi raznovrsne kulturno-umjetničke sadržaje.

Obišli smo plažu, snimili radove na plaži i razgovarali s glavnim projektantom Krunom Fafanđelom iz Rijkaprojekta d.o.o.

Pogledajte video prilog gore, 360 panoramu dolje

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 31 Svibanj 2017 09:08
djelomob1.jpg