Srpanj 04, 2017 2812 Ilustracija / Pixabay

Djeci s posebnim potrebama nude besplatno ljetovanje: Uključili se i iznajmljivači s područja Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nedavno je jedna gospođa s Brača pokrenula humanitarnu inicijativu „Iznajmljivači sa srcem", čija je ideja da se obiteljima djece s posebnim potrebama omogući besplatno ljetovanje. Ova hvale vrijedna inicijativa brzo je prerasla u veliku akciju kojoj se priključilo na stotine iznajmljivača duž jadranske obale. Vlasnici apartmana okupljeni u Facebook grupi Iznajmljivači sa srcem ostavljaju tamo svoje ponude, a akciji su se u međuvremenu priključili i vozači sa srcem, koji obiteljima nude besplatan prijevoz do mora.

 

Akciji se među prvima odazvala gospođa Živana Štrkalj sa Srime koja je u svom domu već ugostila jednu obitelj s djetetom s posebnim potrebama i koja kaže da to nije kraj, nego tek početak. Gospođa Živana i njoj slični iznajmljivači sa srcem svojim su plemenitim činom animirali i druge vlasnike apartmana s našeg područja koji su voljni svoje apartmane besplatno ustupiti onima koji si ljetovanje teško mogu priuštiti. Među njima i gospodina Stipu Janjca koji se putem Facebooka obratio Vodičanima, Srimarima i Tribunjcima i pozvao ih da postanu dijelom ove hvale vrijedne humanitarne akcije.

„Čim sam čuo za ovu akciju, bez razmišljanja sam joj se priključio. Obitelji koje imaju djecu s posebnim potrebama imaju povećane troškove života, pa im je jako teško priuštiti si odlazak na more. Turistička sezona kod nas traje do kraja osmog mjeseca, a nakon toga imamo veliki broj praznih postelja. Moja supruga i ja odlučili smo svoje apartmane u devetom mjesecu ne iznajmljivati, nego ih ustupiti obiteljima s djecom s posebnim potrebama kojima ćemo osigurati i hranu i sve uvjete za bezbrižno ljetovanje. Nastojim animirati svoje prijatelje, susjede i ugostitelje da se priključe ovoj akciji i da svojom gestom nekoga usreće.", kazao nam je gospodin Stipe Janjac, iznajmljivač sa srcem.

djelomob1.jpg