Srpanj 07, 2017 3639 Ilustracija / Pixabay

Iz TZ Vodice upozoravaju: Iznajmljivači ne nasjedajte na lažne kontrolore RTV preplate

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Razne prevare u kojima se prevaranti predstave kao lažni inkasatori i kontrolori česta su pojava, pogotovo u posljednje vrijeme. Tako su i u Vodicama zabilježeni slučajevi lažnih predstavljanja kontrolora TV preplate koji su od "žrtava" privatnih iznajmljivača tražili i osobne podatke. Osim što se lažno predstavljaju, izjavljuju da su poslani od strane TZ Vodice, što iz ureda TZ Vodice opovrgavaju.

 

- Nikoga nismo poslali, ne dajemo nikome osobne podatke o iznajmljivačima i ne nasjedajte na lažne kontrolore RTV preplate – govore nam iz TZ Vodice te naglašavaju da ako i dođe do kontrole od strane HRT, iznajmljivači su dužni od njih tražiti identifikacijske isprave i naloge.

Također iz TZ Vodice naglašavaju da prema Zakonu o radioteleviziji, članak 34., stavak 8., pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, odnosno pružaju usluge smještaja u domaćinstvima, dužne su plaćati pretplatu za jedan TV prijemnik, s tim da na jednu pretplatu mogu koristiti još tri dodatna prijemnika. To znači da, ako plaćate pretplatu kod sebe kući, možete na istu pretplatu imati još tri TV prijemnika u vašim apartmanima. Jednako tako, možete prijavljivati i odjavljivati prijemnike te plaćati ovaj namet samo u sezoni.

Tags
Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Srpanj 2017 14:28
djelomob1.jpg