Kolovoz 03, 2017 3426

U prvih sedam mjesecima čak 20 % više

Vodice nastavljaju niz odličnih turističkih rezultata, a isto se očekuje i u narednom periodu!

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nakon odličnih turističkih rezultata u lipnju, na području Turističke zajednice grada Vodica, dobri rezultati nastavljaju se i u srpnju s porastom od 11 % u dolascima te 15 % u noćenju. Najveći porast bilježi se u privatnom smještaju, a osim domaćih gostiju, najbrojniji su oni iz Poljske i Njemačke.

„Srpanj je bio zaista dobar, imali smo veliki porast od 15 % u privatnom smještaju. U prvih sedam mjeseci imamo značajan porast i u noćenjima i u dolascima, kao i na svim tržištima. Dobre rezultate i popunjenost kapaciteta očekujemo u kolovozu te narednoj postsezoni", kazala nam je Anita Franin Pečarica, direktorica TZ grada Vodica.

Naime, ostvareno je 68.365 turističkih dolazaka i 434.617 noćenja, dok je ostvareno još 3.744 dolazaka i 63.337 noćenja u nekomercijalnom smještaju.

U prvih sedam mjeseci ove godine u komercijalnim objektima je prijavljeno 121.143 dolazaka turista koji su ostvarili ukupno 627.175 noćenja, što predstavlja porast od 20% u dolascima i 21% u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Najveći broj noćenja ostvarili su domaći turisti, a u ostvarenom turističkom prometu sa stranih emitivnih tržišta prednjače turisti iz Poljske, Njemačke, Slovačke, Češke i Slovenije. Najveći porast u dolascima u odnosu na isto razdoblje lani, imaju gosti iz Koreje, Francuske, Belgije, Finske, Norveške i Švedske.

Dobro je išlo i hotelima koji su u prvih sedam mjeseci ove godine ostvarili porast od 29% u noćenjima, a objekti u domaćinstvima također bilježe izvrsne rezultate i porast noćenja od 18%.

U prvih sedam mjeseci ove godine ostvareno je 5.787 dolazaka i 92.616 noćenja u nekomercijalnom smještaju.

djelomob1.jpg