Kolovoz 07, 2017 3588

TRAŽI MOGUĆNOST ODABIRA

Klarin od Marića traži izmjene zakona koji se odnosi na porez na nekretnine

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin danas je uputio prijedlog ministru financija gospodinu Zdravku Mariću o izmjeni Zakona o lokalnim porezima u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine, a koji su općine i gradovi dužni uvesti do 1. siječnja 2018. godine.

„Moja inicijativa ide u smjeru da se zakon o lokalnim porezima izmjeni u dijelu koji se odnosi na porez na nekretnine na način da se unese novi članak koji će predstavničkim tijelima jedinica lokalne samouprave dati mogućnost odabira uvođenja poreza na nekretnine ili primjenu postojećih odredbi koje se odnose na naplatu komunalne naknade i poreza na kuće za odmor“, objašnjava Klarin.

Zatražio je od ministra Marića da se prijedlog izmjena zakona o lokalnim porezima s ovom izmjenom stavi na prvu sjednicu jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora.

„I to zbog razloga da se JLS koje ne žele oporezivati svoje stanovnike na ovaj način mogu na vrijeme opredijeliti da li će uvesti porez na nekretnine ili će ostati pri naplati komunalne naknade i poreza na kuće za odmor“, kazao je Klarin.

Istaknuo je i kako je smatra da je zakon nepravedan.

„Još jednom napominjem kao i što sam upozoravao prilikom prva dva saborska čitanja u vezi navedenog prijedloga o uvođenju poreza na nekretnine da je taj porez nepravedan, te da će znatnije opteretiti pravne i fizičke osobe zbog uvođenja dodatnih kriterija koji donose znatno poskupljenje u odnosu na dosadašnja davanja s temelja komunalne naknade i poreza na kuće za odmor“, zaključio je Klarin.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 07 Kolovoz 2017 19:34
djelomob1.jpg