Kolovoz 12, 2017 5390

Reagiranje Meline Maras Lugović, predsjednika Vijeća roditelja na članak u vezi ograđivanja škole

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Melina Maras Lugović, predstavnik roditelja u Školskom odboru i predsjednik Vijeća roditelja, pismenim putem reagirala je na članak u vezi ograđivanja škole. Pismo u cjelosti možete pročitati ispod

 

Točno je da zbog povećanja sigurnosti u školi i incidenata koji su se događali, kao roditelji već više godina tražimo ograđivanje škole i kontrolu ulaza u školu. Iznzistirali smo da se škola zaključava i da se uvede dežurstvo učenika viših razreda na ulazu jer smo dolazili u situaciju da nepoznate osobe mogu bez nadzora ulaziti u školu, a pojedini građani su čak prolaskom kroz školu skraćivali svoj put na autobusnu stanicu u Ul. Prve primorske čete. Također zbog pojedinih neodgovornih roditelja, tražili smo da se postave žuti stupići koje bi onemogućili pristup automobilima do samih vrata škole. U područnoj školi Tribunj je nedavno došlo do vrlo opasne situacije gdje je dijete upalo u septičku jamu jer je radni stroj prošao kroz neograđeno školsko dvorište i slomio poklopac jame. Napominjem da i učitelji podržavanju podizanje razine sigurnosti u školi.

Nakon što je počelo postavljanje ograde, došlo je do negodovanja građana i radovi su privremeno zaustavljeni. Na hitnoj sjednici Školskog odbora koju je ravnatelj sazvao 19. srpnja 2017. izričito sam se protivila položaju (6 m od dvorane) na koju se počelo postavljati ogradu jer nije u skladu sa prijašnjim dogovorom koji smo postigli nakon obilaska OŠ Vodice i područne škole Tribunj.

Budući da svoje dijete svakodnevno vozim u školu, svjedok sam situacije na parkiralištu kad roditelji dovoze djecu i dolaze po njih. Iako smatram da izgradnja dvorane tj. "balona" na sadašnjem mjestu nije bila najsretnije rješenje, ne možemo ignorirati činjenicu da je dvorana tu i da ju koriste brojne sportske udruge čiji su članovi i učenici naše škole. Roditelji djecu u večernjim satima voze na treninge i potrebno im je osigurati mjesto za parkiranje vozila.

Na navedenoj sjednici sam tražila da se, prema dogovoru, ograda postavi na 6,5 m od zgrade škole što ostavlja dovoljno mjesta za cirkulaciju auta kad se djeca dovoze. Parkiranjem u dva reda dobiva se do 28 parkirnih mjesta. Takvo rješenje, uz planirano skidanje unutarnjeg dijela ograde oko maslinika, ostavlja dovoljno mjesta za boravak i igru djece za vrijeme školske nastave. Površina tako planiranog školskog dvorišta, bez parkinga na sjevernoj strani, je cca 2600 m2, a na raspolaganju roditeljima koji voze djecu u školu i korisnicima dvorane ostaje parkiralište.

Kao roditelj, napominjem da smo i mi dio škole i da većina nas baš iz sigurnosnih razloga svoju djecu vozi u školu. Ne možemo se "snalaziti" nego je potrebno provesti rješenje koje će u zatečenoj situaciji zadovoljiti sve zahtjeve i staviti djecu na prvo mjesto što nam je, sigurna sam, svima u interesu.

Melina Maras Lugović

djelomob1.jpg