14 Kol 2017 Instagram
  4648

TEME S AKTUALCA

Što je s koncesijama na plaži Vruje?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2017 11:07

Na aktualcu Gradskog vijeća raspravljalo se i o koncesijama na novouređenoj plaži Vruje. Dok vijećnik Lasan Zorobabel tvrdi da nemaju ingerenciju nad Pomorskim dobrom, pročelnik Lugović kaže da bez suglasnosti Gradskog vijeća plažom nitko ne može upravljati.


„Plaža je pod županijskim, odnosno državnim vlasništvom. Hoće li Grad Vodice zatražiti koncesiju na upravljanje temeljem ulaganja 8 milijuna i 700 tisuća kuna? S novim zakonom o koncesijama ta plaža može pripasti privatniku za 1 kunu koji slobodno može uvesti naplatu korištenja plaže", upitao je Danijel Lasan Zorobabel, vijećnik kandidacijske liste grupe birača, te zatražio da mu se dostavi ekološka studija.

'Diranje' u more sa sobom povlači izradu elaborata kojim se definira zahvat te temeljem kojeg se procjenjuje utjecaj zahvata na okoliš.

„Ministarstvo se pozitivno očitovalo o ovom elaboratu, temeljem čega smo ishodovali lokacijsku i građevinsku dozvolu. Što se tiče koncesija za opću uporabu, ona Gradu nije potrebna", odgovorio mu je je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i graditeljstvo.

Kao primjer, naveo je nedavno otvorenu plažu u Brodarici. Naime, kompletnom plažom upravlja Grad Šibenik, dok su objekti, temeljem zakona, dati u koncesiju.

„Slična ideja je zamišljena i ovdje. U drugoj fazi izgradnje bit će izgrađen mali lukobran koji će se nasloniti na postojeći lukobran Lučke uprave te na vrhu kojeg će biti izgrađen ugostiteljski objekt, koji će Grad Vodice morati dati u natječaj", dodao je pročelnik Lugović.

Njega pak može izgraditi Grad ili koncesionar na temelju izrađene projektne dokumentacije s građevinskom dozvolom te upravljati njime na određeni rok.

„Nema straha da će itko dobiti plažni prostor na upravljanje bez da Grad i Vijeće daju suglasnost za takvo što, a pogotovo ne za zatvaranje plaže", naglasio je.

Vijećnik Lasan Zorobabel nije bio zadovoljan odgovorom.

„Inzistiram da se Grad „ogradi" od investicije koja je s planiranih 5,5 milijuna kuna skočila na 8,7. Uložilo se u nju vodičkih novaca bez da se išlo na reviziju projektanta koji je izračunao prvi iznos. Zahtjevam da Gradsko vijeće odlučuje o koncesijama na dugoročno upravljanje", zaključio je Lasan Zorobabel.

Pitanje vijećnika Lasan Zorobabela vezano za plažu Vruje i Vodičku zaobilaznicu zajedno s odgovorima pogledajte u cjelosti u video zapisu.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'
  Information
  Podijeli
  Information

  Ništa od snijega za vikend: 'Zima se predomislila'

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close