Kolovoz 14, 2017 4394 Arhiva Infovodice

Nedostaje prostora: Projekt izgradnje centra Hitne pomoći u Račicama u fazi je čekanja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

HDZ-ov vijećnik Branimir Marić na aktualcu Gradskog vijeća zanimao se za projekt izgradnje zajedničkog objekta Hitne službe i Javne vatrogasne postrojbe u Račicama. Naime, u procesu je rješavanje nedostatka prostora koji nedostaje zbog projekta Centra za posjetitelje u nadležnosti Županije.


Iako je postojala ideja da se do kraja godine dobije lokacijska dozvola, u prvoj polovici sljedeće građevinska, a do konca 2018. projekt završi, naišli su problemi zbog susjednog projekta, Centra za posjetitelje, koji je u nadležnosti Županije.

„Nažalost prostor na koji bi se trebao proširiti objekt za službe Hitne pomoći već je rezerviran za Centar za posjetitelje. Prema obavljenim razgovorima trenutno nije moguće izdvajanje tih nama potrebnih 200-tinjak kvadrata", kazao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i graditeljstvo.

Predstoji samo čekanje te očitovanje prema kojem će se utvrditi u čiju izgradnju objekta će se krenuti. No, još uvijek nije isključena mogućnost gradnje oba.

„S obzirom da se to odvijalo u prethodnom mandatu, Županiji sam poslala dopis u kojem sam zatražila očitovanje o detaljnim informacijama o fazi projekta. Ovisno o tome razgovarat ćemo o našim mogućnostima i željama", kazala je Nelka Tomić, gradonačelnica Grada Vodica.

djelomob1.jpg