Kolovoz 14, 2017 5217

GRAĐANI UPITALI VIJEĆNIKE

Evo zašto je postavljen lanac uz cestu kraj hotela Imperial

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iako građani tvrde da lanac koji se nalazi između ograde hotela Imperial i ceste Vatroslava Lisinskog ugrožava živote pješaka, iz Grada tvrde kako je privremeno postavljen upravo iz sigurnosnih razloga dok će se nogostup realizirati pri radovima na kanalizacijskoj mreži.


„Nitko ne zna iz kojeg je razloga lanac tu. Spriječava neometan prolazak pješaka koji tamo ionako nemaju nogostup pa samim time ugrožava i živote", kazao je Ante Strikoman vijećnik kandidacijske liste grupe birača kojem je pitanje pristiglo direktno od građana.

No, lanac je postavljen kako bi se spriječilo parkiranje vozila zbog kojih pješaci nemaju nimalo slobodnog prostora, uz suglasnost Županijske uprave za ceste, prema zahtjevu Odbora za promet javnih površina.

„Odmaknut je pola metra od ruba kolnika čime je spriječena višegodišnja praksa parkiranja automobila, a samim time i povećana sigurnost pješaka koji tek sad mogu neometano prolaziti", kazao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i graditeljstvo.

Vijećnik Strikoman zatražio je adekvatnije rješenje – stupiće ili nogostup.

„Ako nogostup postavimo sad, za godinu dana ćemo ga trebati podizati. Naime, već postoji projekt njegova podizanja koji će paralelno doći s realizacijom projekta kanalizacijske mreže", odgovorio mu je pročelnik Lugović.

djelomob1.jpg