Lipanj 29, 2010 3418

Klapa Bunari osvojila Grand Prix i Zlatnu plaketu festivala Školjka 2010

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

bunariOvoga petka u Pakoštanima je održana natjecateljska večer klapskog festivala Školjka 2010. Dvodnevni festival, čiji je umjetnički ravnatelj Bojan Pogrmilović, održava se već treću godinu za redom i okuplja klape Zadarske i Šibensko-kninske županije s ciljem promoviranja klapskog izričaja na našem području, ali i kontinuirane edukacije klapskih pjevača i rada s klapama. Ove se godine na festival prijavilo čak dvadeset klapa, ali strogom selekcijom za nastup je odabrano samo šest muških i isto toliko ženskih natjecatelja.

Klape su nastupile u, posebno za tu prigodu osmišljenoj, akustičnoj školjci koja omogućava izvođenje bez razglasa, a ocjenjivački žiri sastojao se od velikih imena klapske glazbe: Ljube Stipišića Dalmate, Ive Nižića i Mojmira Čačije. U konkurenciji su nastupili: Ardura iz Zadra, Bibinje iz Bograda, Kožino i Kontrada iz Posedarja, Barufa i Citadela iz Zadra, Karmel iz Turnja, Libar iz Prevlake, Uzorita iz Sukošana, te naši Bunari i Oršulice.
Klapa Bunari osvojila je Grand Prix i Zlatnu plaketu festivala i ovom pobjedom potvrdila svoju kvalitetu nakon uspjeha i prvog mjesta osvojenog na prvoj Školjci prije tri godine. Kao pobjednik, lani je nastupila na drugoj revijalnoj večeri, pa se nije niti natjecala.

Vijest i slika preneseni sa www.grad-vodice.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg