Svibanj 28, 2018 3159 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Pravo ljetno vrijeme na samom kraju svibnja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Do početka klimatološkog ljeta preostalo je još svega nekoliko dana ali sudeći po vremenskim prilikama od prethodnih dana ono je već u punom jeku. Uz obalu tako prevladava uglavnom pretežno sunčano vrijeme, a uz slab maestral i visoke temperature zraka more se na radost kupača ubrzano zagrijava. U zaleđu od sredine dana učestala je pojava lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom.


Nad Europom dominira polje srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka, sjevernije nad Skandinavijom je središte anticiklone. U takvim okolnostima s juga i jugoistoka u naše krajeve pritječe topao zrak.

Prema prognostičkim materijalima razdoblje stabilnog vremena nastaviti će se i u ovom tjednu pri čemu se do petka očekuje pretežno do djelomice sunčano vrijeme. Popodnevni pljuskovi u zaleđu će biti sve rjeđi i uglavnom će se držati krajnjeg sjevera županije, odnosno dinarskog masiva. Puhati će slab maestral, noću burin, a temperature zraka će se kretati od 18 do 29°C.

U danima vikenda očekuje se pritjecanje nešto svježijeg i vlagom bogatijeg zraka koji će donijeti mogućnost za poslijepodnevne grmljavinske pljuskove u zaleđu koji se zatim lokalno mogu proširiti i do obale. Uz slab maestral temperature zraka će se neznatno sniziti i kretati se od 18 do 25°C.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Svibanj 2018 11:21
djelomob1.jpg