Lipanj 08, 2018 3198 Šibenik meteo Darko Begić

Subota donosi neverine, u nedjelju stabilizacija vremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jadranu se sa zapada kontinenta približava plitka dolina koja već nad otvorenim morem inicira izraženija grmljavinska nevremena koje će se u nastavku dana približavati obali. U ovim trenucima na našem području prevldava djelomice sunčano vrijeme uz umjereno jugo, a temperature zraka se kreću od 26 do 32°C.

 

U nastavku dana vrijeme će se destabilizirati pa se uz postupni porast naoblake očekuju lokalni pljuskovi, navečer neverini i izraženija grmljavinska nevremena koja će se nastaviti i u noći na subotu.

Prvi dio subote će donijeti nastavak nestabilnog vremena uz čestu pojavu pljuskova i lokalnih neverina, a prema večeri vrijeme će se postuno stabilizirati pa se uglavnom očekuje prestanak oborina i mogućnosti za pojavu neverina.

Nedjelja će uz obalu i na otocima proteći uz sunčano vrijeme, dok se u zaleđu od sredine dana očekuje slab do umjeren razvoj dnevne naoblake uz malu mogućnost za poneki lokalni pljusak.

Jugo će u nastavku dana postupno okretati na jugozapadne i zapadne smjerome, navečer sjeverozapadnjak. Sutra i u nedjelju puhati će uglavnom maestral i slaba bura.

Vrućinu i sparnu uz temperature zraka i do 32°C sutra će prolazno zamjeniti osvježenje i nešto niže temperature zraka koje će se kretati od 18 do 25, u nedjelju od 20 do 28°C.

Dakle u nastavku dana veći dio zemlje zahvatiti će izraženije grmljavinsko nevrijeme o čemu više informacija možete dobiti na portalu udruge Šibenik meteo

Poslijednja izmjena dana Petak, 08 Lipanj 2018 11:21
djelomob1.jpg