Lipanj 29, 2018 2579 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Dolazi nam povratak ljeta?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

I danas se nastavilo po visini kruženje nestabilnog i vlažnog zraka pa jutros na našem području prevladava pretežno oblačno vrijeme. Uz slabe sjeverne i sjeverozapadne vjetrove temperature zraka se kreću od 21 do 24°C.


Pristizanje oblaka u sjevernoj visinskoj struji sa kontinenta nastaviti će i u ostatku dana pa se uz pretežno oblačno vrijeme očekuju i slabi pljuskovi, osobito kasno poslijepodne i navečer. Uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i buru temperature zraka kretati će se od 24 do 26°C.
Sutra će ponovno na našem području jačati bura koja će djelomice raskinuti naoblaku pa će prevladavati uglavnom pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka će biti u postupnom porastu i kretati će se od 19 do 29°C.
U nedjelju nas očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Buru će uz obalu zamijeniti sjeverozapadni vjetrovi koji će donijeti svježinu sa rashlađenog mora čija se temperatura zraka kreće od 19 do 22°C, pa će se uz obalu temperature zraka kretati od 20 do 27, u zaleđu stupanj do dva više.

Gledajući dugoročne modele sa vikendom ponovno ulazimo u jedno stabilnije vremensko razdoblje koje će donijeti povratak ljeta i što je najbitnije temperature zraka kretati će se u višegodišnjim prosjecima za doba godine, odnosno drugim riječima jakih vrućina još nema na vidiku.

Više informacija o vremenu saznajte na portalu Šibenik meteo

djelomob1.jpg