Srpanj 16, 2018 2729 Šibenik meteo

Na početku tjedna novi val nestabilnosti, pljuskova i lokalnih grmljavinskih nevremena

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nalazimo se na sredini ljeta koje za razliku od prethodnih ne obiluje izraženim vrućim periodima po kojima pamtimo prethodna. Rubno djelovanje Azorske anticiklone otvorilo je put frontalnim poremećajima sa sjevera kontinenta pa veći dio Europe ima česte nestabilne vremenske prilike.

Još jedan frontalni poremećaj koji se sa zapada kontinenta približava Jadranu na prijelazu sa ponedjeljak na utorak donijeti će novi val nestabilnosti, pljuskove i lokalna grmljavinska nevremena zbog čega je Meteoalarm za danas izdao žuto, a za sutra i narančasto vremensko upozorenje.

Nastavak dana tako će donijeti postupni porast naoblake, a kasno navečer na moru i na dijelu obale i otoka očekuju se lokalno i neverini. Puhati će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a kasno navečer vjetar će okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Temperature zraka kretati će se od 25 do 30°C.

Prvi dio utorka će biti nestabilan uz česte pljuskove i lokalne neverine. U drugom dijelu dana nastupiti će stabilizacija vremena uz raskidanje naoblake i pretežno sunčano vrijeme. Uz umjerenu buru i sjeverozapadnjak osvježiti će pa će se temperature zraka kretati od 19 do 26°C.

Srijeda uz umjeren sjeverozapadnjak i buru donosi nam vedro vrijeme i porast temperatura zraka koje će se kretati od jutarnjih 20 do maksimalno dnevnih 29°C.

I ostatak tjedna donijeti će nam djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a kako će nad nama biti polje srednjeg ili malo sniženi tlak i dalje su mogući lokalni slabi pljuskovi ili mogućnost za pojavu neverina, osobito tijekom vikenda i to noću na moru, od sredine dana u zaleđu.

Puhati će slabi do umjereni vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, a temperature zraka kretati će se od 20 do 30°C.

djelomob1.jpg