Srpanj 23, 2018 2922

Tjedna prognoza: Od utorka uz buru sve stabilnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jutros je srednji i južni dio Jadrana zahvatilo najavljeno pogoršanje vremena uzrokovano nestabilnim i vlažnim zrakom koje se nalazi u polju sniženog tlaka zraka.


Glavnina pogoršanja premješta se otvorenim morem, dok jedan manji dio nakon što je prethodno zahvatio jug županije proširio se i na šire područje Šibenika gdje je bilo i izraženijih grmljavinskih pljuskova. Prema mjerenju AMP-ova najviše kiše do ovih trenutaka palo je na području Dubrave gdje je izmjereno 17, Krapanj 10, Rogoznica 8, Šibenik 6, Žaborić 3 i otok Žirje 1 litru po metru četvornome.

I u nastavku dana prevladavati će djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz povremene pljuskove i neverine. Puhati će slaba do umjerena bura, a temperature zraka kretati će se od 21 do 26°C.

Umjerena bura će puhati i u naredna dva dana pa će sutra prevladavati pretežno vedro vrijeme, u srijedu od sredine dana na širem području Boraje i na jugu županije uz slab razvoj dnevne naoblake lokalno može biti i slabih pljuskova. Temperature zraka kretati će se od 22 do 30°C.

U ostatku tjedna pod utjecajem polja malo sniženog tlaka zraka uz obalu će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a od sredine dana u zaleđu uz slab do umjeren razvoj dnevne naoblake lokalno može biti slabih grmljavinskih pljuskova. Puhati će slabi do umjereni vjetrovi zapadnih i jugozapadnih smjerova, a temperature zraka kretati će se od 22 do 30°C.

djelomob1.jpg