Srpanj 27, 2018 3054 Šibenik meteo Ivan Ivičin

Prognoza za vikend: Nakon promjenljivog petka vikend stabilniji

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Polje malo sniženog tlaka zraka u kombinaciji sa vlažnim i nestabilnim zrakom koji kruži po visini tijekom noći i jutros je uzrokovao pojavu lokalnih grmljavinskih nevremena.


Veći dio noći i jutros grmljavinski pljuskovi su se držali zaleđa, odnosno Ravnih kotara i Bukovice, a tijekom jutra nevrijeme je zahvatio zapad županije, od Pirovca do Zatona.

U ovim trenucima glavnina nevremena premjestila se na more i to kod otoka Žirja gdje ima izraženije grmljavine i pljuskova. Prema mjerenjima AMP-ova pljuskovi nisu bili obilniji pa su izmjerene količine od 2 do 6 litara kiše po metru četvornome.

I u nastavku dana nestabilno uz lokalna grmljavinska nevremena. Prema večeri očekuje se prestanak oborina i djelomično raskidanje naoblake. Puhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka kretati će se od 24 do 28°C.

Za vikend se ipak očekuje nešto stabilnije vremenske prilike uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu subote lokalno u zaleđu može biti slabih grmljavinskih pljuskova, u nedjelju pretežno sunčano. Puhati će slabi do umjereni vjetrovi zapadnih i sjevernih smjerova, a temperature zraka će se kretati od 22 do 30°C.

djelomob1.jpg