Kolovoz 06, 2018 2835

Pred nama je vruć tjedan koji donosi nastavak toplinskog vala: Preporuča se izbjegavanje većih fizičkih aktivnosti kao i izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklona nad Atlantikom u kombinaciji sa svojim pripadajućim frontama koje će se sa zapada približavati kontinentu te anticiklona na istoku uvjetovati će ovoga tjedna nad većim dijelom starog kontinenta stabilno i vruće vrijeme. Kako će se frontalni poremećaj u drugom dijelu tjedna približavati Jadranu u danima vikenda pojačati će se pritjecanje toplijeg zraka na našim prostorima.

Pred nama je pretežno sunčan i vruć tjedan u čijoj prvoj polovici lokalno još u zaleđu može biti slabih pljuskova, uglavnom prema Dinari. Pritjecanje svježijeg i nestabilnijeg zraka u noći na nedjelju i tijekom tog dana lokalno može donijeti neverine i osvježenje.

Uz slabe vjetrove jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka kretati će se od jutarnjih 24 do maksimalno dnevnih 33°C. Prema sadašnjim prognostičkim materijalima kulminacija vrućine trebala bi nastupiti u prvom dijelu vikenda kad bi maksimalne dnevne temperature zraka mogle se kretati od 33 do 37°C.

Pred nama je vruć tjedan koji će donijeti nastavak toplinskog vala pa se preporuča izbjegavanje većih fizičkih aktivnosti kao i izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana. Rashlađivanje osim u klimatiziranim prostorijama najbolje je potražiti u moru koje prati temperature zraka pa je i ono iz dana u dan toplije uz temperature koje se kreću od 24 do 26°C.

djelomob1.jpg