Kolovoz 10, 2018 2524 Šibenik meteo

U drugom dijelu vikenda vrućine malo popuštaju

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nad Jadranom se zadržava polje povišenog tlaka zraka, a istodobno sa zapada približava se frontalni poremećaj koji će tijekom vikenda proći sjevernije od naših krajeva i u manjoj mjeri utjecati na vrijeme kod nas.

Jutros na našem području prevladava vedro vrijeme uz slab vjetar istočnih smjerova. Kao i prethodnih dana i danas će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, dok u zaleđu tek lokalno prema Dinari i Svilaji poslijepodne uz slab razvoj naoblake može biti slabih pljuskova. Puhati će slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, noću burin.

Temperature zraka i dalje visoke i današnji dan bi trebao donijeti kulminaciju vrućine sa maksimalnim temperaturama zraka koje će se kretati od 33 do 37°C.
Prolaz oslabljenog frontalnog poremećaja sutra će donijeti porast visoke prozirne naoblake u prvom dijelu dana dok u zaleđu lokalno može biti grmljavinskih razvoja i pljuskova. Nakon slabog do umjerenog zapadnog i sjeverozapadnog vjetra prema večeri će zapuhati slaba do umjerena bura.

Temperature zraka u odnosu na petak neznatno će se sniziti i kretati se od 32 do 35°C.
U nedjelju pretežno vedro, u zaleđu manja mogućnost za poslijepodnevne nestabilnosti. Puhati će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a nakon niza vrućih dana pristizanje svježijeg zraka sa sjeverozapada donijeti će i ugodnije temperature zraka koje će se kretati od 30 do 33°C.

djelomob1.jpg