Kolovoz 17, 2018 2557 Šibenik meteo

Vikend prognoza: Ljeto se postupno vraća

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
Nad Jadranom se zadržava polje srednjeg ili malo povišenog tlaka zraka, a manja količina vlažnog i nestabilnog zraka koji kruži po visini nastaviti će da destabilizira atmosferu, osobito u drugom dijelu dana kada se u zaleđu očekuju lokalne grmljavinske nestabilnosti i pljuskovi.

U nastavku dana prevladavati će djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku, a u zaleđu poslijepodne uz jači razvoj naoblake lokalno se očekuju grmljavinski pljuskovi. Puhati će slab vjetar zapadnih i jugozapadnih smjerova, a temperature zraka će se kretati od 24 do 30°C.

I tijekom subote i nedjelje očekuju se slične vremenske prilike pa se uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda u zaleđu od sredine dana lokalno očekuju slabi grmljavinski pljuskovi. Puhati će slab vjetrovi sjeverozapadnih i zapadnih smjerova, u nedjelju slaba bura.

Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se u višegodišnjim prosjecima za ovo doba godine, odnosno od 22 do 31°C.

Ukratko nakon nekoliko nestabilnijih dana vrijeme će se osobito uz obalu stabilizirati pa se tu uglavnom očekuju duža sunčana razdoblja, dok u zaleđu od sredine dana i dalje nestabilno uz lokalne grmljavinske pljuskove.

djelomob1.jpg