Kolovoz 24, 2018 3009 Šibenik meteo

U nedjelju izraženija promjena vremena s burom, kišom i padom temperature

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklonalno polje nad Jadranom polako se produbljuje, a u sklopu Skandinavske ciklone sa zapada kontinenta približava se i njezina pripadajuća hladna fronta koja će se svojom glavninom preko naših krajeva premjestiti tijekom nedjelje.

Jutros na našem području prevladava pretežno sunčano vrijeme, a uz slab vjetar jugozapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 27 do 31°C. I u nastavku dana očekuju se jednake vremenske prilike, a mala mogućnost za lokalne nestabilnosti od sredine dana pa do kasnih poslijepodnevnih sati vrijedi uglavnom za zaleđe.

Sutra će veći dio dana prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Okretanje vjetra tijekom noći na slab do umjereno jugo i jugozapadnjak i pad tlaka zraka označiti će početak utjecaja fronte. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od 22 do 30°C.
Tijekom noći sa subote na nedjelju izraženije grmljavinske nestabilnosti sa sjevernog Jadrana premještati će se prema Dalmaciji gdje se u drugom dijelu noći i rano ujutro očekuju prvi neverini lokalno praćeni jakim pljuskovima i vjetrom. I u nastavku dana uz pretežno oblačno vrijeme očekuju se pljuskovi i lokalni neverini, a sa prolazom fronte zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura sa kojom će pristizati i osjetno svježiji zrak pa će se temperature zraka kretati od 18 do 26°C.
Pred nama je izraženija promjena vremena koja glavninom nastupa u prvom dijelu nedjelje kada lokalno može biti izraženijih nestabilnosti pa već sada treba upozoriti osobito one koji planiraju na more da ostanu na sigurnom vezu.

Poslijednja izmjena dana Petak, 24 Kolovoz 2018 11:14
djelomob1.jpg