Kolovoz 27, 2018 2602 Šibenik meteo

Drugi dio tjedna donosi povratak ljeta i ugodnije temperature zraka

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jučerašnji prolaz hladne fronte donio nam je na samom kraju klimatološkog ljeta kasnojesensko vrijeme uz umjerenu buru i temperature zraka koje su se u zaleđu kretale od 13 do 17, uz obalu od 17 do 19°C. Plitko ciklonalno polje i fronta udaljavaju se od nas prema jugoistoku, a sa zapada kontinenta postupno jača greben anticiklone koja će do vikenda podržavati stabilno vrijeme. Premještanje novih poremećaja od petka ponovno će donijeti mogućnost za povremene nestabilnosti, osobitu u drugom dijelu dana u Zagori. – piše portal Šibenik meteo

Do petka se očekuje pretežno sunčano vrijeme, u početku uz buru i sjeverozapadnjak koji će do srijede oslabiti i okrenuti na maestral. Od petka te u danima vikenda ponovno postoji mogućnost za povremene neverine, pa će prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slab jugozapadnjak i maestral.
Temperature zraka će u narednim danima biti u porastu i do vikenda se približiti očekivanim vrijednostima za ovo doba godine, odnosno kretati će se od 18 do 27, u danima vikenda i do 30°C.
Nakon nešto prohladnijeg i burnog prvog dijela tjedna drugi će nam ponovno donijeti povratak ljeta i ugodnije temperature zraka.

djelomob1.jpg