Kolovoz 31, 2018 3301 Šibenik meteo

Pred nama je nekoliko nestabilnih dana uz čestu pojavu pljuskova i neverina

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Polje malo povišenog tlaka zraka nad Jadranom polako slabi, a sa zapada se približava nestabilan i vlažan zrak koji će u sklopu visinske ciklone narednih nekoliko dana cirkulirati nad našom regijom, odnosno biti će blokiran od strane anticiklona koje će ga okružiti.

Visinske ciklone su dosta nepredvidljive, a njihov utjecaj zna potrajati i po nekoliko dana koliko treba vlažnom i nestabilnom zraku da se u obliku pljuskova i nevera "istroši", a prema modelima to bi trebala biti sredina narednog tjedna.

Danas se na našem području očekuje još pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku. Puhati će slab vjetar južnih i jugozapadnih smjerova uz temperature zraka koje će se kretati od 22 do 30°C.

Sutra i prekosutra nestabilno uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda i pojavu lokalnih nestabilnosti u obliku pljuskova i neverina. Puhati će slabi vjetrovi jugozapadnih i zapadnih smjerova, a temperature zraka će se tek neznatno sniziti i kretati se od jutranjih 21 do maksimalno dnevnih u subotu 28, odnosno u nedjelju 26°C.

Dakle pred nama je nekoliko nestabilnih dana uz čestu pojavu pljuskova i neverina, a dobra okolnost je da ova promjena neće donijeti znatnije zahlađenje ili vjetar pa će se ljetni vremenski ugođaj nastaviti sa stabilizacijom vremenskih prilika koje će nastupiti od sredine narednog tjedna.

djelomob1.jpg