Rujan 07, 2018 3880 Šibenik meteo

Ne spremajte ljetnu odjeću još u ormar: Od nedjelje bablje ljeto

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Zbog premještanja frontalnog poremećaja u blizini naših krajeva i plitkog depresijskog polja nad Jadranom jutros je na otvorenom moru došlo do razvoja grmljavinskih nestabilnosti koje u narednim satima slabe pljuskove mogu donijeti dijelu obale i otocima.

I u nastavku dana te sutra prevladavati će djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može biti i slabih pljuskova te pojave neverina. Puhati će slab vjetar južnih i jugozapadnih smjerova, a temperature zraka će se kretati od 20 do 26°C.

Jačanjem grebena anticiklone i njezinim premještanjem sa zapada prema središnjoj Europi od nedjelje će nastupiti stabilizacija vremenskih prilika uz pretežno sunčano vrijeme. Zapuhati će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a temperature zraka se neće bitnije mijenjati u odnosu na prethodne dane i kretati će se od jutarnjih 17 do maksimalno dnevnih 27°C.

Ovim prolaznim pogoršanjem koje će naše krajeve zahvatiti danas i sutra završava nestabilno vremensko razdoblje a započinje period dužeg stabilnog vremena uz dominaciju anticiklone. Uz sunčano vrijeme i slabe zapadne i jugozapadne vjetrove temperature zraka će se vratiti u ljetne okvire.

P1330397.JPG

Poslijednja izmjena dana Petak, 07 Rujan 2018 13:35
djelomob1.jpg