Rujan 24, 2018 3187 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Prvi dio tjedna burovit i prohladan

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Hladna fronta u noći je prešla Alpe i tijekom jutra ušla je na sjeverozapad zemlje i sjeverni Jadran gdje je uz lokalno obilnije oborine i grmljavinu zapuhao sjeverni vjetar sa kojim je nastupilo pritjecanje osjetno hladnijeg zraka pa su se i temperature zraka snizile za više od 10 stupnjeva u odnosu na one ranojutarnje.

Fronta upravo prelazi preko naših krajeva gdje trenutno prevladava pretežno oblačno vrijeme, a lokalno ima i slabih pljuskova te pojava grmljavine. Na zapadu županije zapuhala je slaba bura dok južnije od Šibenika i puše slabo jugo i levanat. Temperature zraka kreću se od 15 na sjeveru do 27°C na jug županije.

Najznačajnija promjena koju će fronta uz kišu i pljuskove, lokalno i grmljavinu, donijeti je umjereno jaka i jaka bura sa kojem će u drugom dijelu dana osjetno zahladiti pa će jutarnje temperature zraka ujedno biti i današnji maksimalci, odnosno u nastavku dana temperature zraka će se kretati od 10 do 14 u zaleđu, odnosno od 15 do 17°C uz obalu.

Premještanje frontalnog sustava dalje na istok već u poslijepodnevnim satima će donijeti prestanak oborina i raskidanje naoblake pa već tijekom večeri će uz postupno manje slabljenje bure očekuje pretežno vedro vrijeme.

Sutra i u srijedu pretežno vedro uz umjerenu buru te prohladno. Temperature zraka će se kretati od jutarnjih 6 u zaleđu do 10 uz obalu, odnosno do maksimalnio dnevnih 17°C.

U četvrtak i petak pretežno sunčano uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova i sve toplije. Temperature zraka će se nakon prohladnih jutarnjih 10-tak stupnjeva tijekom dana porasti do ugodnih 23°C.

Tijekom vikenda prema sadašnjim prognostičkim materijalima prevladava će pretežno sunčano vrijeme uz umjerenu buru i temperature zraka koje će se tijekom subote dosegnuti i 25°C.Hladna fronta u prvom dijelu tjedna zbog osjetno hladnijeg zraka koji nastupa na njezinoj stražnjoj strani donijeti će kraj dugotrajnog stabilnog i toplog vremenskog razdoblja. Ipak odmicanjem fronte od sredine tjedna temperature zraka će ponovno uz dosta sunca vratiti se u višegodišnje prosjeke

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 11:43
djelomob1.jpg