Rujan 28, 2018 2500 Šibenik meteo

Prognoza za vikend: U subotu prolazno umjerena bura

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Anticiklonalno polje nad Jadranom polako slabi, a sa zapada nam se približava oslabljeni frontalni poremećaj koji je dio pripadajuće ciklone sa središtem na sjeveru kontinenta. Istodobno sjevernije od libijske obale u Sredozemlju formirao se sredozemni uragan ili Medicane pod nazivom Xenophon.

Jutros na našem području prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka koje se kreću od 15 do 20°C. I u nastavku dana prevladavati će pretežno vedro vrijeme, u drugom dijelu dana prema jugu uz nešto više visoke naoblake koja će biti dio sredozemnog uragana koji neće direktno utjecati na vrijeme kod nas.

Puhati će slab vjetar sjeverozapadnih i zapadnih smjerova, noću slaba do umjerena bura, a temperature zraka će se kretati od 16 do 24°C.

Sutra u prvom dijelu dana djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz malu mogućnost za slabe lokalne pljuskove. Od sredine dana naoblaka će se raskinuti pa će drugi dio dana donijeti pretežno sunčano vrijeme. Zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura koja neće bitnije sniziti temperature zraka u odnosu na danas, odnosno kretati će se od jutarnjih 10 do 14 u zaleđu, od 16 do 18 uz obalu do maksimalnih 19 do 24°C.

U nedjelju će se bura smiriti i okrenuti na slabe do umjerene vjetrove sjeverozapadnih smjerova, a uz pretežno vedro vrijeme temperature zraka će se kretati od 10 do 21°C.

Sredozemni uragan zbog svoje udaljenosti osim uz lokalno visoku naoblaku u drugom dijelu dana na jugu i otvorenom moru neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas dok sutrašnji prolaz jalove fronte uz prolazni porast naoblake donijeti će jačanje bure koja će se već u nedjelju smiriti.

djelomob1.jpg