Listopad 01, 2018 2944 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: U utorak i za vikend promjenljivo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Plitka ciklona nad Ligurskim morem se produbljava i širi dolinu s frontalnim sustavom prema Jadranu gdje jutros prevladava vedro i tiho vrijeme uz temperature zraka od 20 do 22°C.

U nastavku dana uz jačanje juga sa mora će postupno doći do porasta naoblake, a kasno navečer na otvorenom moru i uz obalu očekuju se pljuskovi i neverini. I dalje ugodno toplo uz temperature zraka od 22 do 24°C.

Sutra u prvom dijelu dana pretežno oblačno uz kišu, pljuskove i neverine. U drugom dijelu dana postupni prestanak oborina, a prema večeri naoblaka će se raskinuti. Puhati će umjerena do umjereno jaka bura i levanat, a temperature zraka će se neznatno sniziti i kretati će se od 15 do 21°C.

Od srijede do vikenda očekuje se stabilizacija vremenskih prilika uz jačanje anticiklonalnog polja. Uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak temperature zraka će se kretati od 12 do 25°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima premještanje frontanog poremećaja tijekom vikenda donijeti će novo pogoršanje vremena uz kišu, pljuskove i neverine. Zapuhati će slabo jugo i jugozapadnjak, u nedjelju bura i sjeverozapadnjak. Temperature zraka kretati će se od 16 do 20°C.

Dakle pred nama je još jedan ugodno topao jesenski tjedan koji će nam donijeti na samom početku i u danima vikenda prolazno pogoršanje vremena i promjenljivo vrijeme.

djelomob1.jpg