Listopad 22, 2018 2393 Šibenik meteo

Prvi dio tjedna prohladno uz buru, za vikend jugo, toplije i moguća kiša

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Jaka anticiklona koja se sa središtem nalazi zapadno od britanskog otočja veći dio tjedna podržavati će stabilne vremenske prilike nad većim dijelom starog kontinenta. Dva frontalna poremećaja koji su dio dubokih ciklona nad sjeverom Europe pri prolazu kroz polje visokog tlaka zraka oslabiti će, a treći za vikend donijeti će izraženiju promjenu vremena uz formiranje ciklone nad zapadnim Sredozemljem.

Polje niskog tlaka zraka koje se formiralo nad Tirenskim morem neće bitnije utjecati na vrijeme kod nas gdje jutros prevladava pretežno sunčano vrijeme uz slabu do umjerenu buru i temperature zraka od 12 do 19°C. I u nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike, a oblačnije uz mogućnost za povremeni pljusak ili neverin prevladavati će na otvorenom moru. Uz umjerenu buru temperature zraka kretati će se od 12 do 19°C.
Sutra uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak prevladavati će pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka kretati će se od 12 do 20°C.
Približavanje oslabljenog frontalnog poremećaja tijekom srijede uz slab vjetar sjevernih i sjeverozapadnih smjerova donijeti će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U noći na četvrtak zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura koja će donijeti raskidanje naoblake i pretežno vedro vrijeme tijekom dana. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na pretehodne dane i kretati će se od jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 18°C.
I u petak se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz temperature zraka od 11 do 18°C. Bura će oslabiti i prema večeri će zapuhati slabo jugo koje će označiti početak promjene vremena koja će nas zahvatiti tijekom vikenda.
Subota će uz umjereno do umjereno jako jugo donijeti djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Jugo će dodatno pojačati tijekom nedjelje kada će biti jako, a uz pretežno oblačno vrijeme lokalno će biti i kiše. Temperature zraka će sa južinom biti u porastu, osobito one noćne, i kretati će se od 16 do 20°C.

 

djelomob1.jpg