Listopad 29, 2018 2518 Šibenik meteo

Danas je vrhunac pogoršanja vremena: Od sredine tjedna stabilizacija

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Ciklona nad Ligurskim morem se produbljuje i širi duboku dolinu prema Jadranu, a u noći se očekuje i premještanje hladne fronte preko Jadrana gdje jutros prevladava oblačno vrijeme uz kišu i jako jugo. Prema mjerenjima AMP-ova udruge Šibenik meteo, jugo na našem području trenutno puše srednjom brzinom od 40 do 50km/h, a udari se penju i do 70km/h.

 

U nastavku dana jugo će dodatno pojačati na jako i olujno pa se očekuju srednje brzine od 70 do 90km/h, a udari i do 120km/h! Uz oblačno vrijeme padati će kiša, u zaleđu lokalno i obilnija. U noći prolazom fronte očekuje se lokalno izraženija grmljavinska nevremena, a jako jugo će oslabiti i okrenuti na umjeren lebić i oštro. Temperature zraka neće bitnije mijenjati i kretati će se između 18 i 20°C.

Sutra će se vrijeme stabilizirati pa se od jutra očkuje stabilizacija uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Puhati će umjeren vjetar jugozapadnih i južnih smjerova uz temperature zraka koje će se kretati od 16 do 18°C.

I u srijedu se očekuje stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Uz slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak temperature zraka kretati će se od 14 do 21°C.

Premještanje frontalnog poremećaja tijekom četvrtka i petka donijeti će manje pogoršanje vremena pa se uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme očekuje povremena kiša. Puhati će umjereno jugo uz temperature zraka od 17 do 21°C.
Prema sadašnjim prognostičkim materijalima tijekom vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz temperature zraka od 14 do 21°C puhati će slabi vjetrovi promjenljivih smjerova.

Danas je vrhunac pogoršanja vremena pri čemu će u poslijepodnevnim i večernjim satima jugo pojačati na jako i olujno zbog čega je za cijelu obalu i priobalje na snazi crveni meteoalarm. U noći premještanjem fronte lokalno može biti izraženijih grmljavinskih pljuskova, a od jutra vrijeme će se stabilizrati do novog pogoršanja u drugom dijelu četvrtka.

djelomob1.jpg