Studeni 16, 2018 2491 Šibenik meteo Arhiva

Za vikend vedro i prohladno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nad Jadranom nad kojim jača anticiklona sa sjeveroistoka kontinenta jutros uz umjerenu buru prevladava vedro vrijeme. Nakon niza ugodno toplih dana sa burom je osjetno zahladilo, a trend pada temperatura zraka nastaviti će i u danima vikenda.


Prema mjerenjima AMP-ova najjača bura jutros puše na planinskoj postaji Promina gdje udari dosežu 70km/h, dok u ostatku županije je uglavnom slaba do umjerena. Na istoj postaji je sa 7 izmjerenih stupnjeva ujedno i najhladnije, dok se u ostatku županije temperature zraka kreću od 10 na sjeveru do 15°C na jugu.

I u nastavku dana prevladavati će vedro vrijeme uz umjerenu buru i temperature zraka od 8 do 16°C. Jednake vremenske prilike očekuju se i sutra, a jedina razlika je da će temperature zraka u odnosu na danas sniziti se za dva do tri stupnja.

Prvi dio nedjelje donijeti će nam također vedro vrijeme uz umjerenu buru, dok će drugi dio dana, osobito večernji sati donijeti postupni porast naoblake sa juga. Nastaviti će se pritjecanje hladnijeg zraka pa će se temperature zraka dodatno sniziti i kretati se od jutarnjih 4 do 6 do maksimalno dnevnih 8 do 12°C.

Pred nama je sunčan ali uz umjerenu buru i prohladan vikend pa će mnogi upravo ovih dana ako već nisu ujedno i otvoriti sezonu grijanja.

 

djelomob1.jpg