Studeni 19, 2018 2593 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: U prvom dijelu tjedna i u danima vikenda nestabilno

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Greben anticiklone sa sjevera kontinenta postupno slabi, a plitka ciklona nad Jonskim morem popunjava se i premješta se prema sjeveristoku. Istodobno nad srednjim Sredozemljem očekuje se formiranje nove ciklone koja će u drugom dijelu dana te sutra donijeti pogoršanje vremena uz kišu i grmljavinske pljuskove, u gorju susnježicu, snijeg, a sa zatopljenjem po visini i opasnu ledenu kišu.

Jutros na našem području prevladava pretežno vedro vrijeme uz slabu buru. Hladno je uz prve jače minuse u zaleđu koji su se spustili do -4 u Drnišu, -3 na Miljevcima do -2°C u Kninu. Minimalne temperature zraka uz obalu kretale su se od 2 do 8°C.

U nastavku dana doći će do postupnog porasta naoblake, a navečer se očekuje kiša, lokalno i neverini. Zapuhati će slabo do umjereno, navečer na moru i umjereno jako do jako jugo i levanat. Temperature zraka kretati će se od 8 do 12°C.

Pogoršanje će se nastaviti u narednoj noći i u prvom dijelu utorka kada se uz oblačno vrijeme očekuje kiša i lokalno izraženija nevremena. Drugi dio dana donijeti će postupnu stabilizaciju vremena iako još lokalno nisu isključeni pljuskovi ili mogućnost za neverin. Puhati će umjereno jugo i jugozapadnjak koje će prema večeri okrenuti na slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak. Temperature zraka u porastu i kretati će se od 10 do 16°C.

Od srijede pa do kraja subote nad ovim prostorima ponovno će dominirati anticiklona sa sjevera koja će donijeti stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak temperature zraka će se kretati od 5 do 15°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u drugom dijelu vikenda očekuje se pogoršanje vremena uz postupni porast naoblake, a tijekom nedjelje uz oblačno vrijeme i kiša. Uz temperature zraka od 10 do 16°C zapuhati će slabo, u nedjelju umjereno jugo.

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 10:23
djelomob1.jpg