Studeni 23, 2018 2032 Šibenik meteo

Za vikend oblačno uz jugo i pljuskove

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)

Greben anticiklone nad Jadranom gdje jutros prevladava pretežno sunčano i tiho vrijeme postupno slabi, a sa zapada se približava poremećaj koji će tijekom vikenda donijeti pogoršanje vremena i kišu. 

 

U nastavku dana sa zapada će doći do postupnog porasta naoblake, a navečer se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Uz slab vjetar promjenljivih smjerova, navečer slab levanat i jugo temperature zraka će se kretati od 12 do 17°C. 

Sutra će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu. Jugo će jačati tako da se očekuje umjereno do umjereno jako, a temperature zraka neće bitnije oscilirati i kretati će se od jutarnjih 14 do dnevnih 16°C. 

U nedjelju će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Jugo će slabiti i okretati na slab do umjeren levanat, navečer na sjeverozapadnjak i buru. Temperature zraka neće se bitnije mjenjati u odnosu na subotu i kretati će se od jutarnjih 14 do maksimalno dnevnih 16°C. 

Dakle nakon sunčanog prvog dijela dana večernji sati će donijeti naoblačenje sve kao uvod u pogoršanje vremena koje će nas glavninom zahvatiti tijekom nedjelje. Ipak pod utjecajem južine hladnoća će izostati i manje izražena nastupiti prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima narednog tjedna.

djelomob1.jpg