Studeni 30, 2018 2136 Šibenik meteo

Za vikend toplije i oblačnije

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Frontalni sustav koji je dio duboke ciklone na Atlantiku upadom na Sredozemlje inicirati će sekundarnu ciklonu, istodobno na istoku će i dalje na vrijeme utjecati jaka anticiklona. U takvim okolnostima ciklona će se premještati svojim središtem južnije od nas preko Tirenskog mora na jug i rubno djelovati na vrijeme kod nas.

Nakon vedre i hladne noći u kojoj su se temperature zraka u zaleđu spustile i do -5, uz obalu do nule u nastavku dana sa zapada će doći do postupnog porasta naoblake uz pretežno oblačno vrijeme. Bura će prestati, a prema večeri zapuhati će slab levanat i jugo. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na jučer i kretati će se od 8 do 11°C.

U subotu će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost za slabu povremenu kišu osobito na moru i vanjskim otocima. Puhati će slabo jugo i levanat uz temperature zraka koje će se kretati od 8 do 14°C.

I u nedjelju pretežno oblačno i promjenljivo uz mogućnost za povremenu slabu kišu. Puhati će slabo jugo uz temperature zraka od 9 do 15°C.
Nakon hladnijeg većeg dijela tjedna od sutra ponovo postupno ulazimo u toplije i promjenljivije vremensko razdoblje.

djelomob1.jpg