Prosinac 07, 2018 2582

Promjenljiv i nestabilan vikend u kojem će na vrijeme utjecati dva frontalna prolaza i ciklone

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Anticiklonalni greben nad Jadranom polako slabi, a sa zapada se približava prvi od dva frontalna poremećaja koji će nas zahvatiti u danima vikenda.

Jutros na našem području prevladava djelomice do pretežno sunčano i tiho vrijeme. Tijekom noći temperature zraka spustile su se u zaleđu ispod ništice, a uz obalu su se kretale do 5 do 9°C.

U nastavku dana sa zapada se očekuje postupni porast naoblake, a kasno navečer i kiša. Uz jugo koje će navečer jačati temperature zraka će se kretati od 6 do 14°C.

Glavnina prve fronte očekuje se tijekom sutrašnjeg jutra pa će u prvom dijelu subote prevladavati oblačno vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove. Od sredine dana oborine će prestati, a do večeri se će se i potpuno razvedriti. Nakon juga od sredine dana će zapuhati umjerena do umjereno jaka bura i sjeverozapadnjak. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati i kretati će se od 5 do 12°C.

Glavnina druge fronte na našem području očekuje se u drugom dijelu nedjelje i u noći na ponedjeljak pa će veći dio dana prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana očekuje se porast naoblake, a navečer i kiša. Slabu buru tijekom dana zamijenit će umjereno jugo, a temperature zraka će se kao i prethodnih dana kretati od 5 do 14°C.

Dakle pred nama je promjenljiv i nestabilan vikend u kojem će na vrijeme utjecati dva frontalna prolaza i ciklone pa će se vrijeme brzo mijenjati, a osim kiše i grmljavinskih pljuskova kratkotrajno se očekuje pojačani vjetar, u gorju prolazno i snijeg.

djelomob1.jpg