Prosinac 10, 2018 2625 Šibenik meteo

Tjedna prognoza: Prohladno i promjenljivo

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Vikend pogoršanja koja su se sastojala od prolaza dvaju frontalnih poremećaja napustili su Jadran na kojem jutros uz pretežno sunčano i tiho vrijeme jača greben anticiklone sa zapada kontineta.

I u nastavku dana kao i sutra očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Prema otvorenom moru biti će oblačnije uz lokalne grmljavinske razvoje koji će se rubno protegnuti do vanjskih otoka ili sve do obale. Puhati će slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura uz temperature zraka koje će danas dosegnuti 14, a sutra se kretati od 3 do 11°C.

Sredinom tjedna anticiklona će postupno slabiti, a sa zapada će se približavati novi frontalni poremećaji pa se tijekom srijede očekuje postupni porast naoblake, a slaba bura prema večeri će prolazno okrenuti na slab levanat i jugo. Temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na utorak i kretati će se od 0 do 10°C.

U četvrtak će prevladavati oblačno vrijeme uz škuru buru i levanat, na moru slabo do umjereno jugo. Uz obalu će padati kiša, a u višem zaleđu kiša i susnježica, na planinama i snijeg. Zahladiti će pa će se temperature zraka kretati od 3 do 8°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima promjenljivo vrijeme će prevladavati tijekom petka i prvog dijela subote, a onda se uz jačanje anticiklone sa sjevera kontinenta očekuje uz umjerenu buru i temperature zraka od 4 do 14°C djelomice do pretežno sunčano vrijeme.
Dakle pred nama je promjenljiv i prohladan tjedan čija će sredina biti ujedno i najnestabilnija, dok će početak i vikend uz utjecaj anticiklone biti stabilniji.

djelomob1.jpg